Gratis standardleverans på alla beställningar
Leveransmöjlighet

Vi måste kontrollera om vi kan leverera den här produkten till dig.

Ditt postnummer
Tyvärr kan vi inte leverera denna vara till dig, prova ett annat postnummer eller se alternativ.
Goda nyheter, vi kan leverera denna vara till dig!
Modal close icon
Gå vidare till innehåll

Är du redo att omfamna din elektriska gräsklippare och låsa upp en ny nivå av gräsmattevårdskraft? Greenworks har sammanställt några heta tips och tricks för att hjälpa dig maximera din upplevelse av elektrisk klippning.

 1. Ladda dina batterier efter varje klippning.

Det finns inget värre än att batteriet tar slut mitt under klippningen. Genom att ladda dina batterier efter varje klippsession ser du till att de alltid är laddade och redo för nästa gång. Men även om du glömmer att ladda batterierna i förväg kommer Greenworks snabbladdare att ladda upp dem på nolltid.

 2. Förbered din trädgård innan du startar din klippare.

Precis som du behöver en ren yta för att laga middag behöver du en klar gräsmatta för att klippa. Ta några minuter att städa upp hundbajs, säkra eventuella leksaker för barn, ställ undan slumpmässiga skor och flytta större grenar ur vägen. Att köra över föremål på gräsmattan kan göra din klippares blad trubbigt eller ännu värre - fastna. Maximera drifttiden och effektiviteten för din Greenworks batteridrivna klippare genom att göra en snabb sopning av din trädgård innan du börjar.

3. Håll koll på din hastighet.

Det är frestande att köra i max hastighet för att få jobbet gjort så snabbt som möjligt, men att stadigt klippa din gräsmatta sparar tid i det långa loppet. Att hålla en jämn hastighet ger dig den mest precisa klippningen och maximal effektivitet för din klippare.

4. Matcha din klippdäckstorlek med din trädgård

Det är sant: en större däckstorlek kan minska klipptiden. Välj en klippare med ett brett däck om du vill bli klar snabbt. Men om lagringsutrymmet i din skjul eller garage är begränsat kanske du vill välja en mindre klippdäck. Greenworks gräsklippare har däckstorlekar från 13 till 25 tum för självgående gräsklippare och en kraftfull 42-tums däckstorlek för nollvändnings- och ridgräsklippare.

5. Optimera din klipphöjd

Om du klipper din gräsmatta för kort riskerar du att skada din trädgård - men klipp den för lång och det ser knappt ut som om du har klippt din gräsmatta. Experter föreslår att den optimala gräshöjden beror på flera faktorer, inklusive din region, grästyp, växtförhållanden och säsong. Blandningar som fescue behöver lämnas lite längre (3-4 tum), medan bermuda är kortare (1-2 tum). Oavsett din gräsmattetyp kan du enkelt justera klippdäckets höjd med en enda spak på din Greenworks klippare.

6. Följ en klippschema.

Gräs är lättare att klippa när det inte har nått skyskrapanivå. Beroende på hur snabbt ditt gräs växer, vill du klippa det en till två gånger i veckan under höjdpunkten av klippsäsongen. Frekvent klippning gör jobbet mer hanterbart och förlänger din klippares drifttid genom att den inte behöver arbeta lika hårt för att klippa högt gräs. Lyckligtvis, om du har kommit av dig och din gräsmatta närmar sig fältnivå, har Greenworks klippare borstlös motorteknik - ingen belastning eller stopp, även i högt, tjockt eller blött gräs.

7. Böka inte med en bensindriven klippare.

Är det inte en plåga att oroa sig för gräsklippareunderhåll? Det finns inget värre än att göra sig redo att klippa och inse att du är utan bensin. Byt till en Greenworks elektrisk gräsklippare och eliminera de dyra resorna till bensinstationen, irriterande gräsklippareunderhåll och frustrerande underhåll av en bensindriven klippare. Inga byten av remmar eller tändstift, inga vårservice, inga kladdiga bensinstänk överallt i ditt garage, din klippare och dig själv.

Sätt i batterierna och du är redo att njuta av din Greenworks gräsklippare - du kommer att ha gott om kraft för att hantera vilket jobb som helst.

8. Håll din gräsklippares blad vass.

Trubbiga klippblad kan tömma ditt batteri snabbare eftersom klipparen måste arbeta hårdare för att klippa gräsmattan. Om du märker att ditt batteri inte varar lika länge eller om din klippning inte är lika precis som den brukade vara - kan det vara dags att få ditt blad slipat. Du kan också beställa ersättningsblad via vår webbplats.

9. Rengör din klippare innan du förvarar den.

Visste du att en ren klippare är en glad klippare? Håll din klippare i toppform genom att blåsa av gräset, kontrollera batteriportarna för skräp och ta bort stora grässtrån som fastnat i bladet efter varje klippning. Dessa extra få minuter går långt för din klippares livslängd - och håller ditt garage fritt från gräsavfall. Du kan till och med vika din Greenworks klippare platt och förvara den vertikalt för att höja din platsbesparande spel.

10. Gör ditt hemarbete och välj den bästa trådlösa elektriska gräsklipparen för din trädgård.

Att välja rätt klippare för jobbet är ett grundläggande men väsentligt tips. Om du köper en superladdad elektrisk gräsklippare med en liten trädgård kanske du blir frustrerad över att du inte kan utnyttja hela klipparens potentiella kraft. På samma sätt kan att välja en liten klippare för en stor trädgård lägga till timmar i din veckovisa gräsmattevårdsrutin - och vem har tid för det? På Greenworks har vi en klippare för varje trädgårdsstorlek, varje spänningssystem och varje budget.

 

Men ta inte vårt ord för det - kolla själv! Du kan hitta Greenworks gräsklippare på ditt lokala hemförbättringsbutiker. Om online-shopping är mer din hastighet, kolla in alla våra gräsklipparmodeller på Greenworkstools.se.

relaterade artiklar

Bläddra även igenom våra olika trädgårds- och DYI-bloggartiklar. Upptäck allmänna tips som förbättrar dina trädgårdsskickligheter och lär dig användbara saker om våra verktyg och hur du använder dem på det mest effektiva sättet!