Gratis standardleverans på alla beställningar
Leveransmöjlighet

Vi måste kontrollera om vi kan leverera den här produkten till dig.

Ditt postnummer
Tyvärr kan vi inte leverera denna vara till dig, prova ett annat postnummer eller se alternativ.
Goda nyheter, vi kan leverera denna vara till dig!
Modal close icon
Gå vidare till innehåll

Det är en alltför bekant situation: står vid botten av din trappa med din tunga dammsugare och funderar på om trapporna verkligen behöver dammsugas.

Spoiler alert: om du måste fundera, är svaret ja. Från husdjurshår till smulor, glitter och ren smuts är trappor ett högtrafikområde i varje hushåll, oavsett om det är matta eller inte. Frekventa dammsugningar av trappor är ett måste – men vem har tid för det? Det är dags att ändra på det och göra dammsugning av trappor till en av dina favorithushållssysslor. Med en sladdlös dammsugare är det möjligt – och med lite strategi och rätt tillbehör skulle vi till och med gå så långt som att säga att dammsugning av trappor snabbt kan bli din favoritsyssla.

Lär dig det bästa sättet att dammsuga trappor med följande steg:

1. Välj den bästa dammsugaren för trappor

Vårt första enkla men effektiva dammsugartips: göra slut med din sladdade dammsugare när du dammsuger trappor. Ja, du läste rätt. Lämna din tunga upprättstående dammsugare i garderoben och välj istället en sladdlös dammsugare – det är helt enkelt den bästa dammsugaren för en så besvärlig uppgift.

Vanliga bekymmer vid dammsugning av trappor inkluderar:

 • Hantera dammsugarkabeln så att du inte rullar över den.
 • Krångla med en strömkälla (uppe och nere på trappan).
 • Kämpa med din tunga cylinderdammsugare på smala trappor.
 • Måttlig sugkraft som inte plockar upp smuts.


Med en sladdlös stavgolvsdammsugare från Greenworks har du oändliga alternativ för att ta itu med varje vrå och skrymsle i din trappuppgång. Den är lätt och lätt att manövrera, även på besvärliga ställen. Du kan också byta ut någon av de fyra medföljande tillbehören, antingen som en stavgolvsdammsugare eller en handdammsugare – vilket gör att du kan anpassa din dammsugare för uppgiften (mer om det senare!).

2. Se till att ditt batteri är laddat.

Om du är redo att ta itu med dessa trappor kommer några enkla förberedelser att maximera din dammsugartid och gå vidare till nästa uppgift på din att-göra-lista.

Först och främst: se till att ditt batteri till den sladdlösa dammsugaren är fulladdat.

Om du har ett extra 24V Greenworks-batteri, sätt det på laddaren innan du tar itu med trapporna. Med vår snabbladdningsteknik har du ett helt laddat batteri redo att bytas ut på 30 minuter – vilket ger dig gott om tid att dammsuga trappor, hårda golv och mer. För många konkurrenter skulle du behöva vänta i 2,5 timmar (eller längre!) för att ladda om och avsluta jobbet.

3. Gör en snabb upphämtning innan du börjar dammsuga.

En visuell genomgång hjälper dig att upptäcka och ta tag i allt som kommer att sakta ner dig under dammsugningen. Strössel, hårband, pusselbitar och smycken kan ofta smälta in i mattan och orsaka skador på din dammsugare. En snabb upphämtning ser till att du är redo att sätta igång och rulla när du väl börjar rengöra.

4. Se till att din dammsugare är ren.

Se till att din dammsugare är prydlig för att optimera prestandan – töm dammsamlaren, rensa ut eventuellt husdjurshår eller tråd som fastnat i borstvals och håll ett nära öga på din HEPA-filter för att säkerställa att din dammsugare gör sitt jobb väl.

Proffstips: Greenworks HEPA-filter är medicinsk certifierad, återanvändbar, tvättbar och erbjuder betydande allergilättnad för din familj. Vad finns det att inte älska?

5. Börja dammsuga högst upp på trappan.

Vad är det bästa stället att börja städa dina trappor? Uppifrån! På väg upp till trappans topp, torka av din trappräcke snabbt – du kan dammsuga upp eventuella lösa damm partiklar (det är en två-i-ett!). Att börja högst upp förhindrar att eventuellt damm eller smuts faller till den rena trappan nedanför dig – plus att det bevarar de färska mattlinjerna!

En av fördelarna med att använda en sladdlös dammsugare på trappor är att du inte behöver kämpa med en sladd vid varje steg (bokstavligen). Greenworks 24V sladdlösa stavgolvsdammsugare kan hjälpa till att göra uppgiften hanterbar – och genom att börja högst upp och arbeta nedåt, maximerar du både kraft och effektivitet.

6. Välj rätt dammsugarbilagor.

Det är en av våra favoritknep: bilagor till sladdlösa stavgolvsdammsugare hjälper dig att slutföra jobbet snabbt! Kolla in bilagorna som ingår i en Greenworks stavgolvsdammsugare:

 • Sprickverktyg: vill du lyfta upp din trappstädning till nästa nivå? Använd sprickverktyget i sömmarna på trapporna – både på baksidan och sidan – för en skarp, ren finish.
 • Motoriserad borste: detta verktyg för djuprengöring är ett måste för trappor och hjälper dig att komma åt svåråtkomliga områden för maximal rengöringskraft.
 • Mjuk borstborste: för lättrepade ytor har denna mjuka pälborste en delikat touch med precis rätt mängd sugkraft.
 • Svängbar golv- och mattborste: täck en massa yta på kort tid.
 • Rund borste: detta 2-i-1-verktyg kan hantera allt från socklar till trappräcken och mer. Detta är ett perfekt alternativ om du har trappor av trä eller klinker, tack vare den 2-i-1-funktionaliteten.


Ytterligare en Greenworks sladdlös dammsugarshowstopper: du kan använda varje bilaga antingen som en del av den upprätta stavgolvsdammsugaren eller enkelt konvertera den till handhållen läge.

7. Använd ett optimalt dammsugar-mönster.

Redo för en tillfredsställande djuprengöring av dina trappor? Vi har hemligheten för att uppnå det bästa dammsugar-mönstret – och det är enklare än du tror!

 • Använd sprickverktyget för att göra en ruta runt hörnen på varje trappa. Sprickverktyget hjälper dig att komma åt i skrymslen och vrår av varje mattfog där damm och smuts älskar att samlas.
 • Gör en snabb genomgång med sprickverktyget på hela din trappa – och byt sedan tillbehör till den motoriserade borsthuvudet.
 • För att få en fantastisk djuprengöring, börja i ett hörn av trappan och tryck tillbehöret framåt till baksidan av trappan.
 • Därefter dra tillbehöret tillbaka i en vinkel mot trappans kant.
 • Upprepa över varje trappa – och se till att inte stiga på din nyligen dammsugna trappsteg!


Tips för snabbare dammsugning av trappor

Dammsugning liknar att ta itu med varje annan uppgift: ditt mål avgör din strategi. Oavsett om du vill städa en fläck eller göra en djuprengöring, ta reda på vad dina trappor behöver, starta din sladdlösa dammsugare och sätt igång.

Spotrengöring med handdammsugare

Om du letar efter en snabb fläckrengöring har Greenworks det du behöver. Vår motoriserade borsthuvud suger upp allt stort, från hundleksaksfluff till spåret av Goldfish-kex som lämnats av ett ospecificerat familjemedlem. Dessutom maximerar vår Greenworks TruBrushless(™)-motor effektiviteten för att erbjuda kraftfull och konsekvent sugkraft – utan slöseri – för att säkerställa att du kan få upp varje kexsmula och glitterhög i sikte.

Effektiv och metodisk dammsugning

Om dina trappor är av trä, klinker eller har en mattlöpare kan du dammsuga snabbt för att få jobbet gjort. En extra fördel: Greenworks stavgolvsdammsugare har fem LED-lampor – damm och dammstrålkastare för att hjälpa dig suga upp varje dammboll. För en djup rengöring av matttrappor, ta det lugnt. Medvetna strykningar med en lätt överlappning vid varje pass hjälper till att säkerställa att du får upp alla smulor, damm och smuts.

Dammsug oftare

Ett sista förslag: håll dig konsekvent och dammsug oftare. Du behöver inte rengöra dina trappor flera gånger i veckan – men att hålla sig till en dammsugningsrutin en gång i veckan kan hjälpa till att hålla din matta fräsch längre.

Nästa gång du står längst ner på trappan och undrar om du behöver dammsuga – kommer du vara glad att svaret är ja. Ta din Greenworks sladdlösa stavgolvsdammsugare och gör de trapporna skinande rena!

relaterade artiklar

Bläddra även igenom våra olika trädgårds- och DYI-bloggartiklar. Upptäck allmänna tips som förbättrar dina trädgårdsskickligheter och lär dig användbara saker om våra verktyg och hur du använder dem på det mest effektiva sättet!