Gratis standardleverans på alla beställningar
Leveransmöjlighet

Vi måste kontrollera om vi kan leverera den här produkten till dig.

Ditt postnummer
Tyvärr kan vi inte leverera denna vara till dig, prova ett annat postnummer eller se alternativ.
Goda nyheter, vi kan leverera denna vara till dig!
Modal close icon
Gå vidare till innehåll
Om du är på marknaden för en ny gräsklippare undrar du kanske vilken typ av gräsklippare som passar din livsstil och budget. Från däckstorlek till kraftkälla och pris finns det mycket att överväga om du planerar att köpa en ny gräsklippare – så låt oss jämföra alternativen.

Typer av gräsklippare
Din gräsmarks storlek spelar roll när du väljer en ny gräsklippare – och så gör terrängen. Ska du klippa över kuperad, ojämn mark, eller har du en platt gräsmatta? Driftstiden kan påverkas av tillgänglig kraft, motortyp, hastighet och gräsförhållanden.

 • Självgående: Motorn driver både knivarna och driver klipparen framåt.
 • Tryck bakom gräsklippare: Dessa gräsklippare har motorer som driver knivarna – men du förlitar dig på din egen kraft för att skjuta den över gräsmattan. [Letar du efter mer information om skillnaden mellan dessa två gräsklippare? Kolla in vår jämförelse mellan självgående och tryck bakom gräsklippare].
 • Zero-turn gräsklippare: Styrningen sker i de bakre hjulen, vilket ger maximal manövrerbarhet, tighta svängar och en stor klippdäck.
 • Åkgräsklippare: Traktorstil med ratt och större klippdäck.
 • Manuella gräsklippare: Alltid självdrivna.

Att köpa den största gräsklipparen på marknaden kan vara frestande – men det kanske inte är det bästa alternativet för din trädgård (eller din plånbok!). Kolla in följande diagram för att visualisera gräsmarksstorlek, gräsklippare och även spänning.

Jämförelse av gräsklippartyper efter gräsmarksstorlek


Gräsklipparkategorier

Du är förmodligen mest bekant med bensindrivna gräsklippare – den traditionella kraftledaren. Men med framsteg inom batteriteknologi har den elektriska kraftrörelsen kommit med full kraft. Det är ingen hemlighet vad vi tycker är bäst – elektriska gräsklippare är det tydliga (och renare!) valet.

Kolla in följande kategorier för gräsklippare:

BENSINDRIVNA GRÄSKLIPPARE

Dessa gräsklippare har en miniatyriserad förbränningsmotor under huven, blandar luft och gas för att tända en mini-explosion för att driva gräsklipparen. Bensinmässar kräver olika bränslen – oftast bensin, diesel eller propan – vilket ger extra kostnader för varje klippning.

ELEKTRISKA GRÄSKLIPPARE

Som en Tesla-bil drivs elektriska gräsklippare med laddningsbara litiumjonbatterier – utan en droppe bensin. Elektriska gräsklippare med borstlösa motorer använder magneter och elektromagneter istället för gnistor, gas och mini-explosioner. Förutom att vara effektiva och kraftfulla är elektriska gräsklippare tysta, säkra och miljövänliga. Trådbundna gräsklippare finns, men med framsteg inom batteriteknologin, varför binda dig onödigt?

MANUELLA TRYCK-GRÄSKLIPPARE

Manuella gräsklippare är gammaldags – och de arbetar bara så hårt som du gör. Även kända som cylindriska gräsklippare är manuella gräsklippare inte effektiva, men de erbjuder enastående träning. Frustrationsfaktorn är också tydlig med manuella gräsklippare, då du kan finna dig själv gå över samma område om och om igen om dina blad inte är tillräckligt vassa för en ren klippning.


Gräsklipparefunktioner som gör skillnad


När du handlar efter en ny gräsklippare bör du utvärdera vilka nyckelfunktioner som är viktigast för dig – och din livsstil. Om priset inte spelar någon roll kanske du tittar på Cadillac av gräsklippare. Eller om du letar efter en gräsklippare som kan klippa din gräsmatta snabbast kan klipphastigheten vara högst upp på din önskelista. Om att göra gröna och hållbara val är ditt huvudfokus bör du välja en miljövänlig gräsklippare. Alternativen är oändliga!

Oavsett varför du är på marknaden för en ny gräsklippare finns det några universella faktorer att överväga när du väljer den bästa gräsklipparen.

Gräsklippardäckstorlek

En större däckstorlek innebär att du kan täcka mer mark snabbare, men de tar upp mer plats att lagra. Håll det snyggt med en mindre däckstorlek om du vill ha något litet och kompakt.

Promenadgräsklippardäck varierar mellan 14 och 36 tum – och kan bli ännu bredare med åkgräsklippare och zero-turn gräsklippare. På en typisk åkgräsklippare är klippdäcket i genomsnitt 42 tum – vilket innebär att du täcker cirka 3,5 fot i en enda passering.

Mulching vs. Uppsamling av gräsklipp

Alla har en stark åsikt om mulching vs. uppsamling. De flesta gräsklippare har mulcho

ptionen, medan vissa gräsklippare också erbjuder sidoutkast – vilket blåser det klippta gräset åt sidan och låter dig klippa med ökad hastighet när ditt gräs är extra långt eller blött. Sidoutkast hjälper till med hastighet och effektivitet; det gör dock en röra.

Mulchinggräsklippare får det mesta ut av dina gräsklipp – den här typen av grässcykling hjälper till att föda din gräsmatta varje gång du klipper. Om din trädgård är extra lång eller våt kan du överväga uppsamling medan du klipper för att hålla stora klumpar av klippt gräs borta från din gräsmatta. Det tar lite längre tid, eftersom du måste stanna för att tömma påsen när den är full. Men att samla ger din trädgård en ren, polerad look – plus det är snabbare än att räfsa upp alla gräs klumpar.

Ge dig själv maximal mångsidighet genom att välja en gräsklippare som kan göra alla tre funktionerna.

Gräsklippardjup

Om du precis har kommit tillbaka från semestern och din gräsmatta är 16 tum längre än förväntat, vill du klippa på högsta inställningen för att undvika att fastna med gräs klipp. Du kan klippa en andra gång på en lägre klipphöjdsinställning för att ta itu med eventuella kvarvarande avsnitt med högt gräs. Eller om din gräsmatta är nästan bildperfekt och du behöver hantera några besvärliga fläckar, kan du enkelt sänka din klipphöjdsinställning för att anpassa din gräsklippning.

Pris på gräsklippare

Med nästan allt i livet måste du överväga kostnaden när du väljer den bästa gräsklipparen. De enklaste gräsklipparna kostar några hundra dollar, medan de största gräsklipparna med alla klockor och visslor kommer att kosta dig några tusen dollar. Oavsett vilken väg du väljer är det en betydande investering – så se till att göra dina läxor och bestämma det bästa passet för din livsstil och budget innan du köper din nya gräsklippare.

Vad ska jag leta efter i en elektrisk gräsklippare?


Här på Greenworks är vi förespråkare för elektriska gräsklippare, så det är ingen överraskning att köpa den bästa gräsklipparen inkluderar vår intelligenta och hållbara linje av gräsklippare, åkgräsklippare och zero-turn gräsklippare. Faktorer att överväga inkluderar:

 • Snabb och konsekvent klippning – våra borstlösa motorer håller en konstant bladhastighet, vilket garanterar en ren och irokesfri klippning.
 • Laddningstiden är viktig – hur lång tid tar det att ladda dina batterier?
 • Enkel start med knapptryckning – säg farväl till besväret med dragkabeln för alltid.
 • Hållbarhet – byggd för att hålla en robust stålram.
 • Mångsidighet – omfamna möjligheten att samla, mulcha eller sidoutkasta.
 • Tyst – en mjukare och mindre bullrig klippupplevelse – inga öronproppar krävs.
 • Ingen underhåll – glöm tändstiftsutbyten, kostsamma genomgångar och bränslestopp mitt i klippningen.


Greenworks drar nytta av över 20 års erfarenhet av batterikraft med vår Intelligent Power™ gräsklippare-linje – tillräckligt intelligent för att känna en förändring av gräsens förhållanden och anpassa effekten du behöver därefter. Lägg till noll utsläpp, noll dragkablar, noll underhåll och noll inandad förorening – och du tittar på en kraftfull gräsklippplattform som också ger dig noll bortkastad tid. Handla nu!

relaterade artiklar

Bläddra även igenom våra olika trädgårds- och DYI-bloggartiklar. Upptäck allmänna tips som förbättrar dina trädgårdsskickligheter och lär dig användbara saker om våra verktyg och hur du använder dem på det mest effektiva sättet!