Gratis standardleverans på alla beställningar
Leveransmöjlighet

Vi måste kontrollera om vi kan leverera den här produkten till dig.

Ditt postnummer
Tyvärr kan vi inte leverera denna vara till dig, prova ett annat postnummer eller se alternativ.
Goda nyheter, vi kan leverera denna vara till dig!
Modal close icon
Gå vidare till innehåll

Elektrisk eller Bensindriven Gräsklippare: Vilken är Bäst?

Du undrar kanske: Är elektriska gräsklippare bättre än bensin? Låt oss dyka in och ta reda på vilken som passar bäst för din livsstil och din trädgård. Det är ingen överraskning vilken sida av staketet vi står på här på Greenworks – och vi är glada att väga in i den stora gräsklippare-debatten mellan bensin och batteri.

Skillnad mellan Batteri vs. Bensindriven Gräsklippare

Berättelsen om kraft har länge gynnat bensindriva gräsklippare, men en batteridriven evolution har tagit över de senaste åren. Elektriska motorer kan matcha samma bladhastighet och klippkvalitet som bensindrivna gräsklippare – utan skadliga utsläpp, höga underhållskostnader eller förlorad effektivitet som är förknippade med bensindrivna gräsklippare. Tack vare innovativ teknik producerar batteridrivna gräsklippare en mer konsekvent klippkvalitet än bensindrivna genom att upprätthålla konstant bladhastighet.

Visste du att tekniken som går in i en batteridriven motorgräsklippare är helt annorlunda än en bensinmotorgräsklippare? Vi är vana vid att tänka att hästkrafter är det avgörande måttet på gräsklippningsprestanda – men hästkrafter berättar inte hela historien om gräsklipparens kraft.

Alla gräsklippare, både elektriska och bensindrivna, drivs av en kraftkälla. Skillnaderna ligger i bränsletypen och hur energin överförs för att få motorn att gå.

BENSINDRIVNA KLIPPARE kombinerar en blandning av luft och bensin som tänds med en gnista för att skapa en miniexplosion – som sedan används för att driva gräsklipparen. Dessa miniexplosioner kan resultera i gnistor, vilket är särskilt farligt i torra, skogsbrandbenägna områden.

ELEKTRISKA KLIPPARE med borstlösa motorer använder magneter (eller kolborstar) och elektromagneter istället för att förlita sig på gnistor och bensin. Magneter interagerar och aktiverar metallspolar som rör rotorn. Denna mekanism drivs av elektricitet som tillhandahålls av batterier eller i vissa fall av en sladd inkopplad i en strömkälla.

BATTERIDRIVNA KLIPPARE med borstlösa motorer som Greenworks använder placeringen av elektromagneter för att eliminera behovet av kolborstar - vilket skapar en ännu kraftfullare, effektivare och mer hållbar motor.

Du läste rätt: En batteridriven gräsklippare drivs av magneter. Den är kraftfull och hållbar!

Borstlösa motorer och smarta sensormikrochip


Den överlägsna prestandan hos en batteridriven Greenworks-gräsklippare kommer från den borstlösa motorn – hjälpt av smarta sensormikrochip som effektivt använder den tillgängliga batterikraften. När du stöter på högt, vått eller tjockt gräs känner en elektrisk gräsklippare av motståndet, drar mer kraft och ökar bladhastigheten för att säkerställa en ren, jämn klippning. Vår innovativa teknik gör batteridrivna gräsklippare mindre benägna att gå ner jämfört med bensindrivna gräsklippare.

De flesta gånger – särskilt i regelbundet underhållna trädgårdar – är den extra kraften onödig. När mindre kraft behövs hjälper mikrochipsensorerna till att spara energi och förlänger därmed drifttiden och produktiviteten för din elektriska gräsklippare.

Bladhastighet och klippkvalitet


Bladhastighet och klippkvalitet är mer exakta indikatorer på gräsklipparens prestanda. Trots allt är målet att få jobbet gjort bra och med energi över.

Borstlösa motorer kan bibehålla en hög bladhastighet när det behövs. Till exempel bibehåller en Greenworks-gräsklippare med SmartCut-teknologi en konstant bladhastighet för att säkerställa en ren klippning. Många modeller av elektriska gräsklippare har också en turbo-knapp för knepiga gräsområden som behöver extra kraft.

Hur länge håller batteridrivna elektriska gräsklippare?

Drifttider för båda typerna av gräsklippare är direkt relaterade till kapaciteten hos kraftkällan, vare sig det är en bränsletank eller batterikapacitet. Bränsletankar i bensinmässare varierar någonstans mellan 0,2 - 0,8 gallon bensin.

När man mäter kapacitet och drifttider för batteridrivna mässare finns det flera faktorer som bidrar till batteriets livslängd, som:

 • Mängd kraft: Tjockt eller högt gräs kräver att motorn drar mer kraft från batteriet.
 • Borstlös motor kontra borstad: Borstlösa motorer är betydligt mer effektiva så att du kan klippa längre.
 • Wattimmar (Batterispänning x Ampere timmar): Högre wattage indikerar mer tillgänglig kraft och ger längre batteritid.
 • Gräs förhållanden: Beroende på vilken del av landet du bor i kan gräsets typ (samt hur tjockt ellerblött det är) dra mer batterikraft.


Det är en vanlig missuppfattning att bensinmässare har längre drifttider – men verkligheten är att du fortfarande behöver tanka om under klippningen även för större trädgårdar. Det är liknande med batteridrivna gräsklippare – du kanske behöver byta till ett färskt batteri för att förlänga din drifttid, men det är en enkel och problemfri lösning.

Fördelar med en elektrisk gräsklippare

Varför göra livet mer komplicerat än det behöver vara? Trådlösa gräsklippare är så enkla att använda – och snälla mot din plånbok också. Kolla in några av fördelarna med att klippa med en batteridriven gräsklippare:

 • Ansträngningslös: Elektriska gräsklippare är lätta för enkel manövrering – vilket innebär mindre vibration och trötthet.
 • Knappstart: Ingen mer brottning med startsnören på bensinmässare för att få igång din gräsklippare. Med en elektrisk gräsklippare gör den enkla knappstarten driftsmöjligheterna smidiga och problemfria.
 • Mindre buller: Alla har en granne med en bullrig, bensinförbrukande gräsklippare. Bli den nya MVP i ditt grannskap med en elektrisk gräsklippare – du kommer märka att den är betydligt tystare och vanligtvis håller sig under riktlinjerna för bullerförorening.
 • Underhåll: Elektriska gräsklippare kräver färre underhållskostnader – inga oljebyten, luftfilter, remmar, förgasare eller tändstift att byta ut. Säg adjö till de dyra gräsklippningstune-ups varje vår – med elektriska gräsklippare, ladda dina batterier och du är redo att klippa.
 • Hoppa över bränslet: Undvik höga bränslekostnader (och spill – din uppfart kommer att tacka dig!) varje gång din gräsmatta behöver en trimning.

Elektrisk vs. Bensindriven Gräsklipparpriser


Det är sant – det finns några tydliga fördelar med elektriska gräsklippare. Men låt oss komma till frågan som är på allas läppar: vad är kostnadsskillnaden mellan bensin- och elektriska gräsklippare?

Medan vissa elektriska modeller kanske är dyrare i det inledande inköpspriset är de långsiktiga kostnadsbesparingarna betydande. På Greenworks har vi gjort uppdelningen åt dig. Här är ett exempel på förväntade kostnadsbesparingar mellan en batteridriven och en bensindriven gräsklippare – det som börjar som en högre initial kostnad har en betydligt lägre livstidskostnad, så var inte rädd för att spela det långa spelet när du väljer din nästa gräsklippare.

Drift- och underhållskostnader

Så du är helt med på tekniken för batteridrivna gräsklippare – men vad sägs om underhållet?

Det är en myt att batteridrivna verktyg är dyrare än bensin – särskilt för elektriska rider och zero-turn gräsklippare. Den inledande kostnaden kanske är högre, men tänk på några nyckelfaktorer om långsiktiga kostnader:

 • Inget bränsle: Ingen påfyllning med (dyr!) bensin varje gång du klipper (1-2 gånger i veckan i 6+ månader).
 • Inget underhåll: Du behöver aldrig sätta bensin i den – eller byta olja, byta rem, oroa dig för om den kommer att starta efter säsongen.
 • Inga besvär: Ingen motorpriming mer, inget brottande med svåra startsnören eller schemaläggning för inspektioner och reparationer.


Batteridrivna gräsklippare för vinsten

Är en fast telefon bättre än en smartphone? Vid en tidpunkt kunde ingen föreställa sig en värld utan en fast telefon – och nu kan vi inte ens föreställa oss en timme utan våra pålitliga smartphones i närheten.

Det är samma sak med batteridriven teknik. Enkelheten, prestandan och bekvämligheten med batteridrivna grästrimmer har hjälpt Greenworks att framstå som en spelväxlare inom branschen för elektriska gräsklippare. Du är inte längre fast med bullriga, bensindrivna gräsklippare från det förflutna – det finns renare, snabbare och mer effektiva gräsklippare.

relaterade artiklar

Bläddra även igenom våra olika trädgårds- och DYI-bloggartiklar. Upptäck allmänna tips som förbättrar dina trädgårdsskickligheter och lär dig användbara saker om våra verktyg och hur du använder dem på det mest effektiva sättet!