Gratis standardleverans på alla beställningar
Leveransmöjlighet

Vi måste kontrollera om vi kan leverera den här produkten till dig.

Ditt postnummer
Tyvärr kan vi inte leverera denna vara till dig, prova ett annat postnummer eller se alternativ.
Goda nyheter, vi kan leverera denna vara till dig!
Modal close icon
Gå vidare till innehåll

Nu när din drömräknare är framför dig (eller i din varukorg) är det dags att starta din elektriska motor. Du vill gå igenom din manual för alla detaljer om din specifika räknarmodell, men låt oss börja med en steg-för-steg-guide om hur du använder din elektriska gräsklippare. Och glöm inte att kolla in våra säkerhetstips nedan – för säkerhet är alltid en prioritet här på Greenworks.

Varför välja en elektrisk gräsklippare?

Om du vill ha en jämnare och mer konsekvent gräsklippningsupplevelse tar en elektrisk gräsklippare förstapriset. Trådlösa elektriska gräsklippare är problemfria – ladda batteriet, klicka i det på plats och du är redo att klippa. Med en enkel knapptryckningsstart, ingen nödvändig underhåll och enkel att förvara kan du säga hejdå för alltid till krånglet med startrep från bensinmaskiner och påfyllning mitt i klippningen. Bonus: Du kan använda batterierna från din elektriska gräsklippare till en arsenal av ytterligare trädgårdsredskap – din garage är en one-stop-shop för allt du behöver!

Hur klipper jag med en batteridriven gräsklippare?

Goda nyheter: även om modeller av elektriska gräsklippare kan variera är den grundläggande klipparens anatomi liknande. Även om klippare från andra tillverkare kan variera kan du ta en titt på vår bästa praxis-guide för att börja klippa med en batteridriven klippare.

1. Fira ditt hållbara och effektiva köp av en batteridriven gräsklippare.

Det kan inte bli lättare att komma igång med din nya batteridrivna gräsklippare. Inga startrep som skadar axeln och ingen bensin som rinner över hela din uppfart eller dig själv. Att klippa din gräsmatta har aldrig varit så enkelt – eller trevligt!

2. Ladda dina batterier.

Oavsett om detta är första eller femtionde gången du använder din elektriska gräsklippare måste du se till att dina batterier är laddade och redo för klipptid. Placera dina batterier säkert i den avsedda laddaren och du kommer att vara redo på nolltid. Medan dina batterier laddas kan du organisera de andra roliga delarna av att ha en elektrisk klippare.

3. Bestäm om du vill mulcha, klippa eller sidoutsläppa.

Det finns inget fel svar här – bara lite förberedelsearbete med varje val.

  • Om du är på humör att samla in din gräsmatta, se till att luckan för sidoutsläpp är i nivå med klipparen. Ta ut insamlingspluggen innan du klickar i din uppsamlare. Enkelt som en plätt!
  • Om du vill mulcha din gräsmatta, kontrollera att luckan för sidoutsläpp är i nivå och att mulchpluggen är på plats. Du är redo att gå!
  • Om du sidoutsläpper, koppla loss din grässäck och sätt i pluggen. Anslut sedan sidoutsläppet – se till att ditt gräsavfall släpps ut på sidan, inte i ansiktet.


4. Ställ in din klipphöjd.

Du kan enkelt justera gräsklippningshöjden för alla fyra hjul med spaken nära bakhjulen. Och med upp till sju höjdalternativ kommer du att älska mångsidigheten och anpassningen genom att helt enkelt flytta hjulen upp och ner.

5. Sätt i laddade batterier.

Öppna locket till batterifacket och skjut försiktigt in det fulladdade batteriet – eller batterierna, beroende på din modell – på plats. Du borde höra hur batterierna klickar fast säkert på plats.

God nyhet – du kan inte göra detta fel eftersom batterierna bara kan glida in på ett sätt. Sätt in säkerhetsnyckeln på rätt plats bredvid batterierna (om det är tillämpligt) och du är redo att starta.

6. Starta din elektriska klippare.

Batterier? Koll. Mulch-/sidoutsläpp-/uppsamlare på plats? Koll. Du är redo att starta din klippare. Tryck helt enkelt på startknappen, dra i starthandtaget – och voila! Din batteridrivna gräsklippare kommer att spinna igång.

7. Utforska din klippares funktioner.

Det är dags. Du har äntligen kommit till gräsmattan! Medan du njuter av att klippa med din nya batteridrivna gräsklippare kan du ta en stund för att testa några av de roliga funktioner som din modell kan ha, som självgående och turbolägen.

Medan du klipper kan du titta på din batteriindikator för att se hur mycket kraft du har kvar. De flesta modeller har en batteriindikator bredvid startknappen, så att hålla koll på din klippares tillgängliga kraft är enkelt.

8. Stäng av den.

När din gräsmatta ser krispig och oklanderlig ut är du redo att stänga av din klippare. Spoiler: Du behöver bara trycka på av/på-knappen. Det är så enkelt! Hitta en mysig plats i ditt garage eller skjul för förvaring och du är redo att gå. Om du tycker om det kan du till och med vika den på mitten och hänga upp den.

Säkerhetstips för din trådlösa elektriska gräsklippare

Säkerheten först, vänner. Vi vet att du – och din nya elektriska gräsklippare – är redo att starta och börja klippa. Men innan du gör det måste vi gå igenom några kritiska säkerhetstips för gräsklippare:

  • Skyddande ögonutrustning: I en perfekt värld skulle vi alla ha skyddsglasögon nära till hands – men om du inte har ett par nära till hands, se till att sätta på skyddsglasögon eller solglasögon. Lägg till en baseballkeps för att hjälpa till att avleda eventuella vilsna småstenar eller pinnar som kan flyga i din riktning – plus en hatt skyddar ditt ansikte från den typiska "Jag har precis klippt min gräsmatta" solbrännan.
  • Kolla dina skor: Ja, dina skor. De flesta av oss tänker inte två gånger på att bära flip-flops under varmt väder – men det är en stor fara när du klipper din gräsmatta. Stängda skor är ett måste, vare sig det är trädgårdsträskor, Nike eller något däremellan.
  • Kontrollera dina batterier: Vi pratar om batterifacken framtill på din elektriska gräsklippare. Innan du låser och laddar dina batterier, titta noga på batterifacken för att se till att det inte finns fukt, stående vatten eller överblivna gräsrester där.
  • Var uppmärksam på vädret: Vi har alla varit där - rusar för att hinna med en snabb gräsklippning innan det regnar. Men ge dig inte ut med gräsklipparen i potentiellt farligt väder - det är inte värt risken! Åska och blixtar kan börja mycket tidigare än regn - så håll ett öga på himlen och om det är för nära, vänta med gräsklippningen tills vädret har blivit bättre.
  • Var en ansvarsfull gräsklippare: Vi vet att du kommer att vara det – men det är värt att påminna om. Undvik att klippa genom stående vatten eller näradär barn eller familjedjur leker. Och så lockande det än kan vara att göra din klipptid till en träning, håll en stadig gångtakt i stället för att springa bakom din gräsklippare. Du har redan lyckats vara miljövänlig med din elektriska gräsklippare – nu är det bara att hålla ett öga på din omgivning.


Letar du efter mer detaljer om hur du väljer en elektrisk gräsklippare? Kolla in Greenworks gräsklipparköpguide.

relaterade artiklar

Bläddra även igenom våra olika trädgårds- och DYI-bloggartiklar. Upptäck allmänna tips som förbättrar dina trädgårdsskickligheter och lär dig användbara saker om våra verktyg och hur du använder dem på det mest effektiva sättet!