Gratis standardleverans på alla beställningar
Leveransmöjlighet

Vi måste kontrollera om vi kan leverera den här produkten till dig.

Ditt postnummer
Tyvärr kan vi inte leverera denna vara till dig, prova ett annat postnummer eller se alternativ.
Goda nyheter, vi kan leverera denna vara till dig!
Modal close icon
Gå vidare till innehåll

Skapa en grönare framtid med Greenworks.

Greenworks bygger en kraftfullare och hållbarare framtid – en där ren luft är prioriterad.

Att andas ren luft är något vi alla vill för våra familjer. Därför har varje produkt som Greenworks tillverkar noll utsläpp – och erbjuder kompromisslös prestanda och miljömedvetenhet.

Varför tror vi så starkt på nollutsläpp? Eftersom övergången från bensinmotorer till batteridrift kan ha en betydande påverkan på miljön. Några nyckelfakta att tänka på:

  • Bensinläckage: Visste du att mer än 800 miljoner gallon bensin används för att driva trädgårdsutrustning i USA? Det är mycket ångor att andas in från kust till kust. Och glöm inte påfyllningen av trädgårdsutrustning, som i genomsnitt spiller 17 miljoner gallon bensin varje år.
  • Förorenad luft: Ungefär 16 miljarder ton CO2 släpps ut i miljön när dessa 800 miljoner gallon bensin förbränns – bara från gräsklippare. CO2-antalet ökar när du använder en bensindriven blåsare eller trimmer efter gräsklippningen.
  • Ljudöverträdelser: Mer än 100 amerikanska samhällen har förbjudit eller begränsat användningen av bensindrivna lövblåsare, tack vare det högfrekventa motorns vissel som kan skada hörseln vid långvarig exponering.

Vad kan jag göra för att hjälpa miljön?

Som tur är kan vi alla göra några enkla justeringar som kan hjälpa till att skapa en grönare framtid.

  • Klipp gräset senare på dagen för att minska marknivån av ozon. Att klippa gräsmattan när UV-strålarna är som starkast kommer att producera den högsta kombinationen av VOC (flyktiga organiska föreningar) och syre – vilket skapar marknivå av ozon. Att klippa på kvällen släpper fortfarande ut skadliga utsläpp men har mer tid att spridas utan hårda UV-strålar.
  • Övervattna inte din gräsmatta. Experter uppskattar att 50 procent av utomhusbevattningen slösas bort genom övervattning genom avdunstning, avrinning och vind. EPA har användbara riktlinjer om hur man vattnar effektivt under de varma sommarmånaderna.
  • Minska din klippschema. Försök klippa en gång i veckan istället för två till tre gånger i veckan. Det är inte bara bättre för miljön, utan också bättre för att gräset ska få växa lite längre.
  • Byt från bensin till elektriskt. Hoppa över utsläppen helt genom att byta från bensin till batteridrivna gräsklippare. Du kommer att älska att klippa och andas ren luft samtidigt – utan att behöva oroa dig för att lämna marknivå av ozon i din trädgård och grannskap. Det är något att fira!


Greenworks åtagande

På Greenworks är varje dag jordens dag. I över 20 år har Greenworks varit i framkant av innovation och hållbarhet. Vi skjuter stolt gränserna för vad trådlösa produkter kan göra – och ger kraft åt din livsstil med noll bensin, noll utsläpp och noll underhåll. Shoppa vårt hem-, verktygs- och trädgårdsutrustning och anslut dig till hållbarhetsrörelsen idag med Greenworks.

relaterade artiklar

Bläddra även igenom våra olika trädgårds- och DYI-bloggartiklar. Upptäck allmänna tips som förbättrar dina trädgårdsskickligheter och lär dig användbara saker om våra verktyg och hur du använder dem på det mest effektiva sättet!