Gratis standardleverans på alla beställningar
Leveransmöjlighet

Vi måste kontrollera om vi kan leverera den här produkten till dig.

Ditt postnummer
Tyvärr kan vi inte leverera denna vara till dig, prova ett annat postnummer eller se alternativ.
Goda nyheter, vi kan leverera denna vara till dig!
Modal close icon
Gå vidare till innehåll

Den semester-shopping-säsongen är återigen här. Är du redo att utses till Årets Bästa Presentgivare i år - utan att ens bryta en svett?

Här på Greenworks finns vi här för att hjälpa dig skapa presentstrategier för att göra denna semesterperiod stressfri - och vågar vi säga rolig? Kolla in våra lätta presentförslag och tips för att hantera den att göra-listan - och omfamna en kaosfri semester i år!

1. Skapa listan.

Först och främst: vem handlar du för i år? Börja med en hjärndump av alla människor på din lista. Glöm inte att inkludera tangentiella gåvor som kommer att hamna under ditt ansvarsområde (alias din plånbok), som din vän som har kört 90% av fotbollscarpoolen den här säsongen eller kontors-Secret Santa-valet.

Saker att överväga när du skapar en effektiv semesterinköpslista:

 • Vad är din totala inköpsbudget?
 • Vad är din ungefärliga budget per person?
 • Behöver denna gåva skickas, eller kan du ge den personligen?

När du har fått dessa detaljer uträtade är det dags för den roliga delen: att organisera din inköpslista.

2. Organisera listan.

Olika typer av organisation fungerar för olika typer av människor. Kanske älskar du att skapa detaljerade kalkylblad - eller kanske föredrar du en gammaldags papperslista. Det finns till och med gratis presentappar med spårningsalternativ som "måste köpa" och "inlindad" för att hålla dig på rätt spår. Oavsett vilken organisationsstil som passar dig bäst, välj en metod och sätt igång.

När du har fått den listan ur ditt huvud och in i ditt föredragna format kan du försöka bryta ner den i kategorier som känns naturliga. Några förslag på kategorisering inkluderar:

 • Hur: Ger du personligen eller skickar du varor?
 • När: Bestäm din tidsplan för att ha alla presenter i handen för distribution.
 • Vem: Dela upp din lista i grupper som familj, lärare och vänner.


3. Börja i tid (eller inte!).
Oavsett om din dröm är att beundra vackert inslagna presenter under trädet minst en vecka före helgerna eller utnyttja sista-minuten-erbjudanden precis före den stora dagen finns det inget fel sätt att handla - så länge du har en plan! Välj din strategi och gör dig redo att rocka den.

Tidig semesterköpare? Du vet hur det går till.

 • Tidiga erbjudanden: Den som kommer först får masken - och ofta kan du också få ett bra erbjudande.
 • Variation av inventering: Hyllorna är vanligtvis välfyllda för tidiga köpare, även de svåra att hitta varorna.
 • Möjligheten att stänga av: Du behöver inte uppmärksamma blixtavtal, cybersälj eller dörrknackare - så släng de tjocka semesterkatalogerna direkt i återvinningspapperskorgen.
 • Din semestertid är din att njuta av: Ingen sista-minuten-stress här - du är klar, inslagen och redo att ta in allt underverket med säsongen.


Sista-minuten-julshoppare, förena er.

Det finns en tydlig grupp av uppskjutare som gör sitt bästa shoppingarbete under de tajtaste deadline. Om shopping i sista minuten är mer din grej säger vi kör på det - med några förslag för att göra detta till en effektiv gåvosstrategi:

 • Äg att du skjuter upp det här året - och sätt en fast shoppingdeadline vid datum X. Du kan till och med göra det till en tradition och ta ledigt varje 22 december för att besöka varje närliggande köpcentrum.
 • Håll ett öga på leveranstider. Att klippa det för nära den sista leveransdatumavsnittet är ett riskabelt spel - och även om du köper i tid ger det ingen utrymme för faktorer utanför din kontroll, som dåligt väder eller oförutsedda leveransförseningar.
 • Börja tänka på presentidéer i förväg. Även om du inte är redo att gå ut och köpa - eller klicka på "skicka beställning" online - att ge lite avslappnad tanke åt din gåvosstrategi hjälper dig att känna dig energisk och redo att handla när det är dags.
 • Sista-minuten-försäljning: Visst, det finns försäljning för tidiga fåglar - men det finns också gott om sista-minuten-erbjudanden att ha. Håll utkik efter sista-minuten-erbjudanden - och se till att du är anmäld till Greenworks-aviseringar för att få tillgång till de bästa en-dagsförsäljningarna!


4. Bra lyssnare är bra gåvogivare.

Tankfulla gåvogivare är vanligtvis de bästa lyssnarna. Prova det i år - när du pratar med någon på din presentlista, se om det finns några ställen där du kreativt kan lösa ett problem för dem. Är deras händer kalla när de går med hunden? Kanske skulle de uppskatta ett nytt par vinterhandskar. Sover de dåligt? Kanske skulle ett nytt uppsättning lakan vara en välkommen uppdatering av sovrummet. Ständigt irriterad av löven på deras däck? En Greenworks lövblås kan vara precis det som behövs.

Att lösa ett problem är också en utmärkt gåvosstrategi för motvilliga gåvomottagare. Om din make insisterar på endast praktiska gåvor, kliv ut ur det potentiellt tråkiga gåvostadiet och välj något användbart. Välj en ny kaffebryggare för att ersätta den gamla som "fungerar helt bra" men är täckt av silvertejp. Hitta presentkort för deras lokala favoriter som en biltvätt och en drive-thru-kafé eller uppdatera deras 15 år gamla vinterrock med en varmare version.

Se till att din gåva kommer från en ofarlig plats (nej tack till andedräktsmintor eller deodorant om de inte är en del av en strumpfyllare!). Och - proffstips! - en Greenworks trådlös pinnvakuumsug är ett guldval för alla på din lista eftersom absolut alla behöver en lätt, bärbar dammsugare.

5. Håll utkik efter försäljningen.

Black Friday är märkesdagen för jätteförsäljningar - men du kan hitta enorma erbjudanden före och efter den stora dagen. Om du överväger att köpa en stor present i år - säg en ny Greenworks 21-tums gräsklippare som din pappa har haft ögonen på i månader - börja övervaka priserna i förväg för att få en känsla för prisfluktuationer, försäljningar och kampanjer. Tips: nya Greenworks-kampanjer börjar varje torsdag, så håll ögonen öppna varje vecka för det senaste och bästa! Du kan också anmäla dig till e-post och SMS Deal of the Day-aviseringar.

Det är viktigt att ha din gåvosstrategi på plats för stora biljettartiklar. Till exempel, är gräsklipparen en gruppresa från alla dina syskon? Ha det låst - tillsammans med hur mycket varje person kommer att bidra med - innan du köper. En annan kostnadsbesparande tips är att leta efter paketpriser. På Greenworks kan du köpa några av våra bästsäljande paket som Greenworks 60V 13-tums trådlös strimmare och lövblåsarkit. Alla Greenworks-paket är packade i individuella lådor - vilket innebär att du kan spara mycket pengar och ge trimmern till din mamma och lövblåsaren till din bror.

6. Onlineshopping är en värdefull resurs.

Oavsett om du är en erfaren proffs på onlineshopping eller ny på att bläddra från soffan i pyjamas är det alltid spännande att se vilka nya erbjudanden du kan låsa upp på internet. Virtuell fönstershopping kan hjälpa dig att få en uppfattning om pris, tillgänglighet, färger, storlekar och liknande prisvärda varor på olika butiker. Du namnger det, du kan hitta det på internet - och det du vill ha är bokstavligen inom räckhåll.

Onlineshopping ger dig chansen att:

 • Jämföra modeller
 • Utnyttja gratis fraktaktioner och specialerbjudanden på cyber
 • Skicka gåvor direkt till gåvomottagarens hus
 • Få tillgång till en större variation av varor än i butiken
 • Öppna dörrar till unika presenter, varumärken och modeller som inte finns i butiken
 • Använd recensioner för att hjälpa dig att fatta ditt beslut om köp


Om du inte har kollat på recensionsavsnittet ännu är det ett utmärkt sätt att få insikter om vad verkliga konsumenter tycker om de artiklar de har köpt - och om de skulle rekommendera dem.

7. Omfamna det oväntade presenten.

Vår sista gåvosstrategi är att omfamna det oväntade: var inte rädd för att tänka utanför boxen. Precis som det finns ett verktyg för varje jobb finns det en perfekt present för varje person!

 • Var kreativ: Gåvor kan skapa en historia - en lövblåsare för mormor, en lättviktig dammsugare för din syster med tre små barn eller en cirkelsåg för din nyligen pensionerade pappa. Att vara kreativ kan hjälpa till att uppfylla ett behov i din älskades liv - och ge dem något roligt att prata om!
 • Utforska kategorier: Gå utöver den typiska tröja- eller bokidén och tänk i bredare kategorier. Vad skulle vara roligt för trädgården? Vad skulle ni vilja göra tillsammans som familj? Vilken hobby har din partner nämnt i förbifarten att de vill börja med?
 • Presentkort: Det kan vara knepigt att hitta rätt present till lärare, tränare och alla andra i vårt liv som förtjänar ett uppriktigt tack. Alla älskar att få presentkort, men att köpa dem för andra kan ibland kännas antiklimax. Höj presentkorten med ett ovanligt parande - eller från en oväntad butik.


Kom ihåg: din semesterinköpslista behöver inte vara en börda. Skapa en gåvosstrategi som passar bäst för ditt liv, budget och schema - och njut av semestertiden!

relaterade artiklar

Bläddra även igenom våra olika trädgårds- och DYI-bloggartiklar. Upptäck allmänna tips som förbättrar dina trädgårdsskickligheter och lär dig användbara saker om våra verktyg och hur du använder dem på det mest effektiva sättet!