Gratis standardleverans på alla beställningar
Leveransmöjlighet

Vi måste kontrollera om vi kan leverera den här produkten till dig.

Ditt postnummer
Tyvärr kan vi inte leverera denna vara till dig, prova ett annat postnummer eller se alternativ.
Goda nyheter, vi kan leverera denna vara till dig!
Modal close icon
Gå vidare till innehåll

Gräs i din trädgård slutar inte växa? Det låter som om du behöver en gräsklippare. Tur för dig, vi vet en eller två saker om de mest populära gå-bakom-gräsklippartyperna i Amerika: skjutgräsklipparen och den självgående gräsklipparen.

Vilken ska du välja? Svaret är enkelt: det beror allt på din gräsmatta (och dig själv). Låt oss titta på likheter och skillnader mellan de två typerna av gå-bakom-gräsklippare för att hjälpa dig att bestämma dig.

Vad är en självgående gräsklippare?

Självgående gräsklippare använder el- eller bensinkraft för att röra sig framåt (inget skjutande!). Även om de är dyrare än skjutgräsklippare är självgående gräsklippare långt mindre fysiskt krävande.

Med självgående gräsklippare finns det två kategorier att överväga: framhjulsdrift och bakhjulsdrift. Det bästa klippvallet beror slutligen på storleken på din gräsmatta och ditt budget.

FRAMHJULSDRIFT

Om du har en platt gräsmatta kan en självgående gräsklippare med framhjulsdrift vara ett bra val på grund av dess enkla mekanik och lägre kostnad. För trädgårdar med sluttningar eller backar är en gräsklippare med bakhjulsdrift mer lämplig eftersom den ger mer kraft.

BAKHJULSDRIFT

Självgående gräsklippare med bakhjulsdrift har fördelen att tackla lutningar och backar utan att slira, eftersom deras vikt är fördelad mot baksidan. Men gräsklippare med bakhjulsdrift är vanligtvis dyrare på grund av sin komplexa konstruktion.

Vad är en skjutgräsklippare?


Skjutgräsklippare (spoilerlarm!) förlitar sig på att du manuellt skjuter dem framåt eller bakåt. Skjutgräsklippare är perfekta för tomter som är ½ tunnland eller mindre — om du inte vill lägga till gräsklippning i din träningsrutin! Det finns tre typer av skjutgräsklippare: cylindriska gräsklippare, bensindrivna skjutgräsklippare och elektriska/batteridrivna skjutgräsklippare.

ELDRIVNA SKJUTGRÄSKLIPPARE


Om du letar efter ett prisvärt och enkelt sätt att hålla din gräsmatta snygg och prydlig kanske du överväger en eldriven skjutgräsklippare. Dessa gräsklippare kräver ingen bränsle, motorer eller remmar - tryck helt enkelt klipparen framåt för att rotera de cylindriska bladen.

Även om de uppskattas för sin okomplicerade enkelhet, finns det en anledning till att dessa manuella skjutgräsklippare mest har gått ur tiden. Att klippa över kullar, sluttningar eller tjockt gräs som Zoysia, St. Augustine och Bermuda kan få dig att svettas snabbt! Om du inte har en platt, liten trädgård (upp till ⅓ tunnland) med fint gräs rekommenderar vi att undvika manuella skjutgräsklippare som cylindriska gräsklippare.

BENSINDRIVNA SKJUTGRÄSKLIPPARE

Även om de fortfarande kräver manuell skjutning för att röra sig, använder bensindrivna gräsklippare bränsle för att driva sina skärande blad och motor. De passar för små trädgårdar med välunderhållet gräs, men tenderar att vara tyngre än elektriska gräsklippare och producerar illaluktande, skadliga avgaser.

ELEKTRISKA SKJUTGRÄSKLIPPARE

Elektriska gräsklippare blir alltmer populära på grund av deras lätta, tysta och utsläppsfria drift, liksom deras användarvänliga funktioner och avancerad teknik. Elektriska skjutgräsklippare använder trådbunden eller trådlös batterikraft för att driva de skärande bladen och motorn, vilket ger en renare och jämnare klippning.

En gång betraktade som mindre kraftfulla än bensinmässor genererar moderna elektriska gräsklippare nu imponerande klippkraft som kan överträffa deras bensindrivna motsvarigheter!

Vad är skillnaden mellan självgående och skjutgräsklippare?

Det finns för- och nackdelar med både skjutgräsklippare och självgående gräsklippare. Låt oss titta närmare på några av de betydande faktorer du bör överväga:

SKJUTGRÄSKLIPPARE

Fördelar: Prisvärd, enkel att underhålla, miljövänlig och fungerar som motion.

Nackdelar: Inte så kraftfull, kräver mer ansträngning från användaren, kämpar på kullar och högt gräs, variabel hastighet beror på användarens ansträngning.

SJÄLVGÅENDE GRÄSKLIPPARE

Fördelar: Sparar tid med en snabbare och mer ansträngningslös klippning, klarar olika terränger och grästyper; minskar belastningen och tröttheten i din kropp.

Nackdelar: Dyrare och kräver mer underhåll; tyngre att manövrera.

Driftstid och gräsavfall

Om du är ute efter en ny gräsklippare är driftstiden en av de mest avgörande faktorerna att överväga. Batteridrivna skjutgräsklippare har något längre driftstid än självgående gräsklippare eftersom deras batterier inte förbrukar energi för att hjälpa till att flytta klipparen. Självgående gräsklippare ger dock en jämnare och mer konsekvent klippning, vilket lämnar din gräsmatta med en professionell utseende.

Skjutgräsklippare och självgående gräsklippare erbjuder alternativ för uppsamling, mulching och sidoutkast, vilket ger dig flexibilitet att hantera gräsavfall och anpassa din gräsklippningserfarenhet.

Vad ska jag välja: en självgående eller skjutgräsklippare?

När du väljer en gräsklippare är det viktigt att tänka på dina unika behov för gräskötsel och personliga preferenser. Standard skjutgräsklippare är prisvärda, enkla att använda på platta gräsmattor och miljövänliga. De kräver dock mer fysisk ansträngning och kan vara mindre lämpliga för större gräsmattor eller svår terräng.

Självgående modeller är å andra sidan enkla att använda, klipper snabbare och kan enkelt hantera olika typer av gräs och ojämn terräng för mindre och större trädgårdar — även om dessa fördelar kommer med en högre prislapp och mer underhåll.

Proffstips: Innan du köper en elkabeldriven gräsklippare, notera placeringen av dina uttag och längden på gräsklipparens sladd i proportion till din gräsmarks yttre kanter (eller investera i förlängningskablar!).

Den bästa gå-bakom-gräsklipparen
Så, vilken gräsklippare är bäst för dig? Detta beslut beror på gräsmattans storlek, terräng, budget och personliga preferenser. Bedöm dina behov och välj den typ av gräsklippare som bäst passar din livsstil.

Oavsett om du väljer en självgående gräsklippare eller en skjutgräsklippare erbjuder Greenworks ett brett utbud av batteridrivna skjut- och självgående gräsklippare som passar alla budgetar och gräsmattsstorlekar.

relaterade artiklar

Bläddra även igenom våra olika trädgårds- och DYI-bloggartiklar. Upptäck allmänna tips som förbättrar dina trädgårdsskickligheter och lär dig användbara saker om våra verktyg och hur du använder dem på det mest effektiva sättet!