Elektriska vs. bensindrivna motorsågar

Det är dags att avliva myten om att batteridrivna motorsågar inte kan konkurrera med bensindrivna motorsågar. Hos Greenworks levererar våra borstlösa motorer den konsekventa hastighet, vridmoment och kraft som krävs för snabbare, jämnare och renare snitt. Bensindrivna motorsågar stannar upp och tappar kraft, vilket leder till ökad bränsleförbrukning och extra friktion.

Bensinmotorer:
Bensindrivna motorsågar drivs av mini-explosioner i motorn genom att tända luft och gasblandningen med en gnista. Dessa mini-explosioner kan vara oberäkneliga och farliga - särskilt i torra områden som är benägna för skogsbränder. Bensindrivna motorsågar använder också en blandning av bensin och olja för att fungera, vilket kan vara en känslig balans. För mycket olja kan producera överskottsrök, medan för lite kan skada motorsågens motor.

Elektriska motorsågar:
Fantastiska nyheter: batteridrivna motorsågar förlitar sig inte på gnistor, gasblandningar eller små explosioner för att generera energi för att driva den. Istället använder batteridrivna motorsågar med borstlösa motorer elektromagneter för att attrahera eller frastöta varandra, vilket energiger metallspolarna i rotorn och får motorn att snurra. Resultatet? En kraftfullare, effektivare och mer hållbar motor - för att inte tala om mer miljövänlig!

Varför välja en elektrisk motorsåg?

Låt oss fördjupa oss i de bästa anledningarna att välja en batteridriven motorsåg:

1. Prestanda

För eldrivna motorsågar gör borstlösa motorer skillnaden. Låt oss fördjupa oss i den praktiska tillämpningen – vad innebär det för dig? Batteridrivna motorsågar som Greenworks drivs av borstlösa motorer – med hjälp av en smart sensor mikrochip som automatiskt justerar kraften för att säkerställa konstanta kedjehastigheter, vilket ger en jämn och krispig snitt.

Oavsett om du försöker snabbt kapa några grenar eller tar itu med ett stort nedfallet träd kommer den smarta sensortekniken i en eldriven motorsåg att dra den nödvändiga kraften – vilket gör det mindre troligt att den stannar när du stöter på motstånd. Bonus: högeffektivt skärning kommer att maximera driftstiden och snittets hastighet.

Å andra sidan har motorsågar utan borstlös motorteknologi (som bensinmotorsågar) svårare att upprätthålla konstanta kedjehastigheter. Den ökade friktionen kan sakta ned kedjehastigheten och få motorsågen att stanna när den stöter på motstånd – vilket skapar oregelbundna, ojämna snitt med grova kanter och splinter.

2. Körtid

Batteridrivna motorsågar har blivit alltmer populära tack vare sin enastående bekvämlighet och användarvänliga design. För att konkurrera direkt med sina bensindrivna motsvarigheter genomför varumärken som Greenworks stränga produkttester. Dessa tester mäter driftstiden för varje motorsågenhet genom att räkna antalet 4x4 träskärningar på en enda batteriladdning. I detta lopp för driftstid spelar ampere-timmar en avgörande roll – högre ampere-timmar översätts till förlängd skärtid. Kombinationen av spänning och ampere-timmar bestämmer motorsågens övergripande effektnivå.

Det som skiljer batteridrivna motorsågar åt är deras frihet från bensinens problem. En enkel byte till ett nyligen laddat batteri håller kraften igång och ditt projekt på rätt väg.

Om du redan har investerat i en batterispänningsplattform (24V, 40V eller 60V) kan du använda samma Greenworks-batterier över dina verktyg, vilket ger ett bekymmersfritt sätt att fortsätta skära. Att köpa en batteridriven motorsåg är det rätta valet för köpare som söker ihållande prestanda och kraft utan frekventa avbrott för påfyllning.

3. Kraft

Greenworks batteridrivna motorsågar levererar 20% mer vridmoment och snabbare, mer effektiv skärning än en 40 ml bensindrivna motorsåg motsvarighet. Greenworks motorsågar som den 60V 40cm motorsågen ger konstant kraft vid 2 kW - vilket ger dig upp till 110 snitt per 4Ah batteri.

Dessutom kan du glömma dagarna då du slet med startrep för att starta en bensindrivna motorsåg. Du kommer att älska Greenworks No Prime, No Choke, No Pull (™) enkla startsystem – sätt i ett fulladdat batteri, tryck på start och du är redo att börja skära.

Upptäck vårt kompletta utbud av motorsågar!

4. Vikt

Om du letar efter en motorsåg som erbjuder bekväm och enkel användning under långa perioder är en batteridriven motorsåg det perfekta alternativet för dig. Elektriska motorsågar som Greenworks är utformade för att vara 20% lättare än bensindrivna motorsågar och generera 70% färre vibrationer, vilket gör dem ergonomiska och bekväma. Dessutom ger deras lätta design bättre kontroll under skärsessioner, vilket innebär att du kan använda din nya motorsåg säkert och med lätthet.

5. Buller

Du kan höra en bensindriven motorsåg flera gator bort - ett irriterande dån som kan pågå i timmar. Greenworks batteridrivna motorsågar är upp till nio gånger tystare än en bensinmotorsåg, dina trumhinnor - och grannar! - kommer att uppskatta det reducerade ljudet.

6. Utsläpp

Vem kan glömma molnet av bensinångor som omger en bensindriven motorsåg? Med batteridrivna motorsågar kommer du att andas in ren luft medan du kapar – och inte lukta som en bensinstation efter varje användning.

7. Underhåll

Bensindrivna motorsågar kräver bränsleblandning – en tråkig och tidskrävande process, särskilt om du är mitt i ett stort projekt. Bensindrivna motorsågar behöver också frekvent justering med nya tändstift och luftfilter samt tillsats av ett konserveringsmedel till olja-bensinblandningen om du inte planerar att använda motorsågen igen snart.

Å andra sidan kräver batteridrivna motorsågar endast att batteriet laddas, oljan påfylls och att den förvaras korrekt för att undvika spill.

8. Pris

Att välja mellan elektriska och bensindrivna motorsågar? Priset spelar roll – och elektriska motorsågar vinner på plånbokssidan. De är prisvänliga vid inköp och sparar pengar med lägre underhålls- och bränslekostnader. Dessutom är de tystare och miljövänligare, vilket gör ditt arbete enklare och grönare. Det handlar inte bara om det initiala prislappen; det är en långsiktig investering som kommer att löna sig, år efter år.